Агенцијата изврши редовен програмски надор врз кабелскиот оператор РОБИ

image_pdfimage_print

Скопје 09.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши редовен програмски надзор врз работата на РОБИ ДООЕЛ Штип, со цел да констатира дали овој кабелски оператор реемитува програмски сервиси на домашни радиодифузери само во сервисната зона за која радиодифузерите ја имаат добиено дозволата за обезбедување на ТВ или радио емитување и врз основа на регулирани авторски права и сродни права, согласно Законот за авторските права и сродните права од ЗААВМУ.

Надзорот покажа дека е постапено согласно законските одредби.

Извештајот може да се преземе на следниот линк

 Accessibility

Accessibility