Вонреден административен надзор врз Радио Хит ФМ и Скај Радио Плус

image_pdfimage_print

Скопје, 10.06.2019 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши вонреден административен надзор врз Радио Хит ФМ од Скопје и Скај Радио Плус од Берово за почитувањето на обврските од Правилникот за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување.

Надзорот покажа дека радиодифузерите ги исполнуваат минималните кадровски услови утврдени во овој Правилник.

Радио Хит ФМ (член 9 од Правилник за за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување)
Скај Радио Плус (член 9 од Правилник за за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување)Accessibility

Accessibility