Вонреден административен надзор врз РА 5 Чоки од Прилеп

image_pdfimage_print

Скопје, 13.06.2019 – Вонреден административен надзор е извршен врз Радио 5 Чоки од Прилеп за почитувањето на обврските од Правилникот за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување.

Надзорот покажа дека радиодифузерот ги исполнуваат минималните кадровски услови утврдени во овој Правилник.

На следниот линк можете да го преземете извештајот од надзорот:

Радио 5 Чоки – (член 9 од Правилник за за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување) – 13.06.2019Accessibility

Accessibility