Вонреден административен надзор врз магазинот Бахче

image_pdfimage_print

Скопје, 12.09.2018г. –  За почитувањето на обврските за објавување импресум, врз Друштвото за производство, трговија и услуги ЈЕНИ БАЛКАН ДООЕЛ експорт-импорт Скопје, издавач на магазинот „Бахче“, Агенцијата изврши вонреден административен надзор.

Надзорот покажа дека во изданието бр.14 за јули, август и септември 2018 година, објавени се податоци за импресум, со што во целост е исполнета обврската од член 14 став 1 од Законот за медиуми.

Извештајот е достапен на следниот линк:

Бахче – (член 14 став 1 од Законот за медиуми) – 12.09.2018Accessibility

Accessibility