Вонреден административен надзор врз 5 радиодифузери

image_pdfimage_print

Скопје, 16.05.2018г. – Врз ТВ Канал 5, ТВ Свет, ТВ М, Радио Експрес и Супер Радио, Агенцијата изврши вонреден административен надзор за почитувањето на обврските од Правилникот за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување.

Надзорот покажа дека радиодифузерите ги исполнуваат минималните кадровски услови утврдени во овој Правилник.

Извештаите се достапни на линковите:

ТВ Канал 5

ТВ М

ТВ Свет

Радио Експрес

Супер РадиоAccessibility

Accessibility