Вонреден административен надзор врз РТВ Орбис

image_pdfimage_print

Скопје, 09.10.2018г. –  За почитувањето на обврските од Правилникот за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување, врз РТВ ОРБИС од Битола, Агенцијата изврши вонреден административен надзор.

Надзорот покажа дека радиодифузерот не ги исполнува минималните кадровски услови утврдени во овој Правилник.

Извештајот е достапн на следниот линк:

 РТВ ОРБИС– (член 22 од Правилникот за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување) – 09.10.2018Accessibility

Accessibility