Вонреден надзор по добиена претставка врз ТВ 24 Вести

image_pdfimage_print

Скопје, 12 март 2019г. – По добиена претставка, Агенцијата изврши вонреден програмски надзор врз емисијата „Очи в очи“ емитувана на 13 февруари 2019 година на ТВ 24 Вести.

Надзорот беше спроведен од аспект на почитувањето на посебните забрани од членот 48 од ЗААВМУ, при кој не беа констатирани прекршувања од страна на водителот на оваа емисија.

Извештајот од вонредниот надзор е достапен на линкот:

ТВ 24 Вести (член 48 од ЗААВМУ) – 11.03.2019Accessibility

Accessibility