Вонреден програмски надзор врз операторот Мултимедиа-Нет

image_pdfimage_print

Скопје, 04.10.2018г. – Врз операторот Мултимедиа-Нет од Скопје извршен е вонреден програмски надзор, за обврските во однос на правилата за реемитување програмски сервиси со порнографија, титлување и  реемитување на сервиси на домашни радиодифузери само во сервисната зона за која радиодифузерите ја имааат добиено дозволата за ТВ или радио емитување, како и за реемитување на програмски сервиси регистрирани во Агенцијата.

Надзорот покажа дека операторот ги реемитува програмските сервиси RTS 1, RTS 2, Ring TV, Cartoon Network, Boomerang, Erox, Eroxxx, Film Box Plus, Film Box, Docu Box, Fight Box, Fashion Box, Sport Klub 1, Sport Klub 2, Sport Klub 3, Sport Klub 4, Lov I Ribolov, Cinemania, Sky Sport 2, b Action TV, HBO, Tring Sport 3, Tring Sport 2, RTL, Vox, RTL 2, Super RTL, HRT 2, Duga TV, Nova TV (хрватска) и Hustler, кои не се опфатени со потврдите за регистрација издадени од Агенцијата.

Извештајот од надзорот е достапен на линкот:Accessibility

Accessibility