Вонреден програмски надзор врз ТВ 24 Вести – заштита на малолетната публика

image_pdfimage_print

Скопје, 13 март 2019 година – По добиена претставка од физичко лице, извршен е вонреден програмски надзор врз 14 епизоди од италијанскиот криминалистички серијал „Прашање на чест“, емитувани во февруари 2019 година, на ТВ 24 Вести.

При надзорот беше констатирано дека епизодите од овој серијал се емитувани во несоодветен временски период и се означени со погрешна програмска категоризација според возрасната група.

Извештајот од вонредниот надзор е достапен на линкот:

ТВ 24 Вести (член 50 став 3 од ЗААВМУ) – 13.03.2019Accessibility

Accessibility