Избори 2019

image_pdfimage_print

Упатство за начинот на спроведување на одредбите од Изборниот законик за време на кампањите за претседателски избори и за локални избори во Дебар, Ново Село и Охрид во 2019 година

Методологија за мониторинг на изборното медиумско претставување за време на изборни процеси

Формулар за поднесување претставки

Поднесени претставки и одговор од Агенцијата

Изборен законик  

Извештаи до Државна Изборна Комисија

Преглед на пристигнати ценовници за платено политичко рекламирање

Допис до МРТВ – Укажување за непочитување на член 75-в од Изборниот законик 

Соопштенија за јавност 

Преглед на поведени прекршочни постапки

Прв извештај од медиумското известување за Претседателските избори 2019 (09.02 -06.03.2019) 

Втор извештај од медиумското известување за Претседателските избори 2019 (07.03. – 31.03.2019) 

Прв извештај за изборното медиумско известување во првите 9 дена од кампањата (01.04. – 09.04.2019)

Извештаи од надзор над изборното медиумско претставување 

 

Образец-Извештај за емитувано платено политичко рекламирање во периодот од 1 до 7 април 2019 година  

Извештај за емитуваното платено политичко рекламирање од страна на радиодифузерите, за периодот од 1 до 7 април 2019 година.Accessibility

Accessibility