Извршен административен надзор врз пет регионални телевизии

image_pdfimage_print

Скопје, 13.07.2018 – За почитување на обрвските за импресум, информации достапни за корисниците и идентификација на радиодифузер врз теливизиите ТВ КТВ, ТВ СТУДИО ТЕРА, ТВ ТОПЕСТРАДА, ТВ М и ТВ УСКАНА ЕДЕН, Агенцијата изврши редовен административен надзор.

Со надзорот е констатирано дека спротивно на законот постапиле ТВ ТОПЕСТРАДА, ТВ М и УСКАНА ЕДЕН кои не ги оезбедија информациите што треба да им се направат достапни на корисниците.

Извештаите може да се преземат на следните линкови:

ТВ КТВ – (член 14 од Законот за медиуми, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 13.07.2018
ТВ СТУДИО ТЕРА – (член 14 од Законот за медиуми, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 13.07.2018
ТВ ТОПЕСТРАДА – (член 14 од Законот за медиуми, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 13.07.2018
ТВ М – (член 14 од Законот за медиуми, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 13.07.2018
ТВ УСКАНА ЕДЕН – (член 14 од Законот за медиуми, член 51 став 1 и член 97 од ЗААВМУ) – 13.07.2018Accessibility

Accessibility