Извршен контролен административен надзор врз четири телевизии

image_pdfimage_print

Скопје, 13.07.2018г. – Агенцијата изврши контролен административен надзор врз националните теливизии АРТ ЧАНЕЛ, ТВ ШЕЊА и ТВ АЛСАТ-М за почитување на обрвските за објавување на импресум, како и врз НОВА ТВ за информациите кои треба да им бидат достапни за корисниците и идентификација.

Со надзорот е констатирано дека спротивно на законот постапила само ТВ НОВА, која не ги обезбедила информациите што треба да им се направат достапни на корисниците, додека другите во целост постапиле по упатените решенија.

Извештаите може да се преземат на следните линкови:

ТВ АРТ ЧАНЕЛ – (член 14 од Законот за медиуми) – 13.07.2018
ТВ ШЕЊА – (член 14 од Законот за медиуми) – 13.07.2018
ТВ АЛСАТ-М – (член 14 од Законот за медиуми) – 13.07.2018
ТВ НОВА – (член 51 став 1 од ЗААВМУ) – 13.07.2018Accessibility

Accessibility