Извршен контролен надзор врз РТВ ОРБИС

image_pdfimage_print

Скопје, 06.07.2018г. – Врз РТВ ОРБИС од Битола е извршен контролен надзор со цел да се констатира дали овој радиодифузер постапил по претходно упатеното Решение за преземање мерка-опомена.

Со надзорот е констатирано дека во целост е постапено по Решението за преземање мерка-опомена, односно исполнета е обврската од член 15 став 1 од Законот за медиуми.

Извештајот може да се прземе на следниот линк:

РТВ ОРБИС – (член 15 став 1 од Законот за медиуми) – 06.07.2018Accessibility

Accessibility