Извршен контролен програмски надзор врз 1 ТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 28.12.2018г. – Агенцијата изврши контролен програмски надзор врз 1 ТВ од Скопје, кој покажа дека телевизијата постапила по претходно упатените мерки-опомена изречени поради употреба на прикриено рекламирање во својата програма.

Извештаите се достапни на следните линкови:

1 ТВ – (член 53 став 2 од ЗААВМУ) – 28.12.2018

1 ТВ – (член 98 од ЗААВМУ) – 28.12.2018Accessibility

Accessibility