Изречени мерки-опомена на ТВ КТВ и ТВ М

image_pdfimage_print

Скопје, 13.07.2018г. – Врз основа на редовен програмски надзор врз програмата на ТВ КТВ и ТВ М и констатирано непочитување на обврската емитување најмалку 50% програма изворно создадена во РМ на македонски јазик или на јазиците на немнозинските заедници кои живеат во РМ од која половина во периодот од 7:00 до 19:00 часот, Агенцијата им изрече мерки-опомена.

Изречените мерки се достапни на следните линкови:

ТВ КТВ – (член 92 ставови 1и 14 од ЗААВМУ) – 13.07.2018
ТВ М – (член 92 ставови 1и 14 од ЗААВМУ) – 13.07.2018Accessibility

Accessibility