Контролен административен надзор врз ТВ Канал 5 Плус

image_pdfimage_print

Скопје, 10.07.2018г. – За почитувањето на обврските од Правилникот за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување, врз ТВ Канал 5 Плус од Скопје, Агенцијата изврши контролен административен надзор.

Надзорот покажа дека истиoт радиодифузер ги исполнува минималните кадровски услови утврдени во овој Правилник.

Извештајот е достапн на следниот линк:

ТВ Канал 5 ПлусAccessibility

Accessibility