Контролен надзор врз ОНЕ.ВИП

image_pdfimage_print

Скопје, 01.12.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши контролен програмски надзор врз работата на Друштвото за комуникациски услуги ОНЕ.ВИП ДОО Скопје. Надзорот се изврши со цел да се утврди дали операторот реемитува програмски сервиси кои не се регистрирани во Агенцијата.

Со надзорот е констатирано  дека операторот во целост постапил по решението кое претходно му беше изречено од Агенцијата.

Извештајот може да се преземе на следниот линк:

ОНЕ.ВИП – член 141 од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги – 01.12.2017

 Accessibility

Accessibility