Контролен надзор врз операторите Каблекалл, Пет Нет и Кабел

image_pdfimage_print

Скопје, 14 мај 2019 година – Со цел да се утврди, дали постапиле по решенијата за преземање мерка јавна опомена, врз операторите Каблекалл од Кичево, Пет Нет од Гевгелија и Кабел од Струмица, извршен е контролен програмски надзор.

Предмет на надзор беше обврската за регистрација на програмските сервиси кои ги реемитуваат операторите, во Агенцијата, при кој е утврдено дека операторите во целост постапиле по упатените решенија.

Извештаите од спроведените надзори се достапни на линковите:

Каблекалл (член 141 од ЗААВМУ) – 14.05.2019

Пет Нет (член 141 од ЗААВМУ) – 14.05.2019

Кабел (член 141 од ЗААВМУ) – 14.05.2019Accessibility

Accessibility