Контролен надзор врз операторот АЛТРА-САТ 2000

image_pdfimage_print

Скопје, 17.05.2019 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши контролен надзор врз операторот АЛТРА-САТ 2000 од Охрид, по решението за јавната опомена и за исклучување на реемитуваните на програмски сервиси кои не се опфатени во потврдите за регистрација издадени од Агенцијата, согласно член 141 од ЗАВМУ.

Со контролниот надзор е констатирано дека операторот постапил во целост со упатеното решение.

Извештајот од надзорот е достапен на следниот линк:

Контролен надзор АЛТРА-САТ 2000 Охрид (член 141 од ЗАВМУ) – 17.05.2019Accessibility

Accessibility