Мерки-опомена за ТВ Телма и ТВ Арт Чаннел

image_pdfimage_print

Скопје, 30.11.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при редовен административен надзор, кај ТВ Телма и ТВ Арт Чаннел, утврди прекршување на одредени законски одредби, поради што им изрече мерки-опомена.

Прекршувања кај ТВ Телма и ТВ Арт Чанел се констатирани во делот на импресум, додека кај ТВ Арт Чанел и за податоци што треба да им се направат достапни на корисниците.

Изречените мерки се достапни на линковите во прилог:

ТВ Телма член 14 од Законот за медиуми – 30.11.2017
ТВ Арт Чаннел член 14 од Законот за медиуми – 30.11.2017
ТВ Арт Чаннел член 51 став 1 од ЗААВМУ – 30.11.2017Accessibility

Accessibility