Редовен програмски надзор врз кабелските оператори КДС-КАБЕЛ НЕТ и СПАЈДЕР-НЕТ

image_pdfimage_print

Скопје, 12.03.2018г. – Агенцијата изврши редовен програмски надзор врз кабелските оператори КДС-КАБЕЛ НЕТ и СПАЈДЕР-НЕТ, за законските одредби кои се однесуваат на обврските за регистрација на програмските сервиси во Агенцијата и за титлување на македонски или на јазикот на заедницата која не е мнозинство во РМ. Со надзорите е констатирано дека кабелските оператори постапиле согласно одредбите од ЗААВМУ.

Извештаите се достапни на следните линкови:

КДС-КАБЕЛ НЕТ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 09.03.2018
СПАЈДЕР-НЕТ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 09.03.2018

 Accessibility

Accessibility