Редовен програмски надзор врз кабелските оператори АЛТРА-САТ 2000, КДС-КАБЕЛ НЕТ, ПЕТ НЕТ и ВИНСАТ КАБЕЛ

image_pdfimage_print

Скопје, 11.07.2018г. – Агенцијата изврши редовен програмски надзор врз кабелските оператори АЛТРА-САТ 2000, КДС-КАБЕЛ НЕТ, ПЕТ НЕТ и ВИНСАТ КАБЕЛ за законските одредби кои се однесуваат на обврските за регистрација на програмските сервиси во Агенцијата и за титлување на македонски или на јазикот на заедницата која не е мнозинство во РМ.

Со надзорите е констатирано дека кабелските оператори постапиле согласно одредбите од ЗААВМУ.

Извештаите се достапни на следните линкови:

АЛТРА-САТ 2000 –(член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 10.07.2018
КДС-КАБЕЛ НЕТ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 10.07.2018
ПЕТ НЕТ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 10.07.2018
ВИНСАТ КАБЕЛ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 10.07.2018Accessibility

Accessibility