Редовен програмски надзор врз Македонски Телеком

image_pdfimage_print

Скопје, 15 мај 2019 година – Врз давателот на аудиовизуелни медиумски услуги по барање Македонски Телеком, извршен е редовен програмски надзор за обврските за кинематографски дела, заштита на малолетната публика и промоција на производство и пристап до европски дела.

Надзорот покажа дека се исполнети овие обврски од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Извештајот е достапен на линкот:

Македонски Tелеком (член 49, член 50, член 60 од ЗААВМУ) – 15.05.2019Accessibility

Accessibility