Редовен програмски надзор врз МРТ 1 и МРТ 2

image_pdfimage_print

Скопје, 28.12.2018г.  Врз Македонска телевизија Прв програмски сервис (МРТ 1) и Втор програмски сервис (МРТ 2), Агенцијата изврши редовен програмски надзор за законските одредби коишто се однесуваат на употреба на јазикот во програмите и дневно емитување најмалку 12 часа програма на телевизијата.

Надзорот покажа дека не се констатирани прекршувања.

Извештаите се достапни на следните линкови:

МРТ 1 – (член 64 и член 90 од ЗААВМУ) – 28.12.2018

МРТ 2 – (член 64 и член 90 од ЗААВМУ) – 28.12.2018Accessibility

Accessibility