Три мерки – Јавна опомена за ТВ Канал 5

image_pdfimage_print

Скопје, 18 март 2019г. – Советот на Агенцијата на 13-та седница одржана на 14 март 2019 година, врз основа на извештаите од редовниот програмски надзор врз ТВ Канал 5, изрече три мерки јавна опомена.

Едната јавна опомена заради непочитување на правилата за употреба на јазикот во програмата, втората за непочитување на уловите за рекламирање и телешопинг и третата за непочитување на правилата за пласирање производи во програмата на радиодифузерот.

Мерките јавна опомена се достапни на линковите:

ТВ Канал 5 (член 64 став 1 од ЗААВМУ) – 18.03.2019

ТВ Канал 5 (член 98 став 2 од ЗААВМУ) – 18.03.2019

ТВ Канал 5 (член 55 став 7 од ЗААВМУ) – 18.03.2019Accessibility

Accessibility