Јавна опомена за ТВ Телма

image_pdfimage_print

Скопје, 11 март 2019г. – По извршен вонреден програмски надзор по добиена претставка и констатирано прекршување на правилата за заштита на малолетната публика, Советот на Агенцијата на ТВ Телма и изрече мерка јавна опомена.

Имено, на програмата на ТВ Телма, играниот серијал „Животинско кралство“, е емитуван спротивно на правилата за заштита на малолетната публика, односно серијалот беше погрешно означен според категоризацијата на програмата и емитуван во несоодветен временски период.

Решението за изречената мерка јавна опомена е достапно на линкот.Accessibility

Accessibility