Вонреден програмски надзор врз ТВ Канал 5

image_pdfimage_print

Скопје, 08.03.2018г. – Агенцијата по службена должност, изврши вонреден програмски надзор врз емисијата „Само вистина“, емитувана на 28 февруари 2018 година на ТВ Канал 5, при што утврди дека во емисијата се изнесени стереотипи и предрасуди врз основа на пол, конкретно поврзани со жените и нивниот брачен статус, што преставува прекршување на начелото за вршење дејност, во делот што се однесува на слободите и правата независно од полот.


Извештајот може да се преземе на следниот линкAccessibility

Accessibility