image_pdfimage_print

Вонреден административен надзор врз ТВ Нова

image_pdfimage_print

Скопје, 15.08.2018г. –  За почитувањето на обврските од Правилникот за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио или телевизиско емитување, извршен е вонреден административен надзор

Мерки-опомена за ТВ Свет, ТВ Кочани ЛД и ТВ Здравкин

image_pdfimage_print

Скопје, 09.08.2018г. – По извршен административен надзор врз ТВ Свет, ТВ Кочани ЛД и ТВ Здравкин и констатирано непочитување на обврската за објава на информации коишто треба да се направат достапни за корисниците, на овие радиодифузери им е изречена мерка-опомена.

Претстојниот референдум тема на состанокот со претставниците на ОБСЕ/ОДИХР

image_pdfimage_print

Скопје, 08.08.2018 – Делегација на ОБСЕ/ОДИХР, предводена од вишиот советник за избори, Стивен Мартин денеска во седиштето на Агенцијата за аудио аудиовизуелни медиумски услуги со претседателот на Советот на Агенцијата, Лазо Петрушевски и претставници на стручната служба разговараа за медиумското покривање и активностите на Агенцијата поврзани со претстојниот референдум.

Мапа на сајтотAccessibility

Accessibility