image_pdfimage_print

 

Информациите и извештaите поврзани со Локалните избори  2017 година, се достапни во посебниот банер Избори 2017

Податоци за досегот на радиостаниците и за вкупната гледаност на телевизиските станици – трет квартал од 2017г.

image_pdfimage_print

Скопје, 16.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги објави Податоците за досегот на радиостаниците и за вкупната гледаност на телевизиските станици што емитуваат програма на национално, регионално и локално ниво, за третиот квартал од 2017 година.

Мониторинг над изборното медиумско претставување на ТВ Едо

image_pdfimage_print

Скопје, 14.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при мониторинг над изборното медиумско претставување на програмскиот сервис на ТВ Едо, констатираше прекршување на изборниот молк.

Покрената прекршочна постапка против ТВ Алфа

image_pdfimage_print

Скопје, 13.10.2017г.– Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, врз основа на извештајот од мониторинг на изборното медиумско претставување за време на изборната кампања, заради емитување на прилози со резултати од испитување на јавното мислење поврзани со учесниците во изборниот процес, по истекот на законски пропишаниот рок за тоа, против ТВ Алфа покрена прекршочна постапка.

Покренати прекршочни постапки против ТВ Алфа, ТВ Компани 21-М и ТВ Стар

image_pdfimage_print

Скопје, 12.10.2017г. – Врз основа на извештаите од извршениот мониторинг на изборното медиумско претставување за време на изборната кампања, а во согласност со Изборниот законик, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги поведе прекршочни постапки против ТВ Алфа, ТВ Компани 21-М и ТВ Стар.

line

Мапа на сајтотAccessibility

Accessibility