image_pdfimage_print

 

На 27 јуни 2018 година (среда) со почеток во 12 часот, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ќе го одржи вториот јавен состанок за 2018 година.

Повеќе информации за настанот во банерот „Втор јавен состанок“

Редовен програмски надзор врз кабелските оператори СИГНАЛ-НЕТ, КАНАЛ 16, ТЕЛЕНЕТ КОМ и КОМБО 2003

image_pdfimage_print

Скопје, 21.06.2018г. – Агенцијата изврши контролен програмски надзор врз кабелските оператори СИГНАЛ-НЕТ, КАНАЛ 16, ТЕЛЕНЕТ КОМ и КОМБО 2003 за законските одредби кои се однесуваат на обврските за регистрација на програмските сервиси во Агенцијата и за титлување на македонски или на јазикот на заедницата која не е мнозинство во РМ

Контролен административен надзор врз Рaдио Лав и ТВ Гурра

image_pdfimage_print

 Скопје, 20.06.2018г. – Врз Радио Лав и ТВ Гурра, Агенцијата изврши контролен административен надзор, за да утврди дали постапиле по Решенијата за преземање мерка-опомена, упатени заради неисполнување на обврската до 31 март 2018 година, на посебен образец пропишан од Агенцијата

Редовен административен надзор врз издавачите на печатени медиуми

image_pdfimage_print

Скопје, 20.06.2018г. – Агенцијата спроведе редовен административен надзор врз 21 издавач на печатени медиуми, со цел да констатира дали истите објавиле импресум, податоци за седиште, печатница, датум на печатење или препечатување и број на печатени примероци, обврска од Законот за медиуми

Програмски надзор врз кабелските оператори Моби Сервис и Кабел АС КТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 19.06.2018г. – Редовен програмски надзор за почитување на правилата за титлување и регистрација на програмски сервиси кои ги реемитуваат операторите, Агенцијата изврши врз Моби Сервис од Прилеп и Кабел АС КТВ од Македонски Брод.

Извршен вонреден административен надзор врз Г-ТВ ТЕЛЕВИЗИЈА и ТВ ШУТЕЛ

image_pdfimage_print

Скопје, 18.06.2018 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги на 18 јуни изврши вонреден административен надзор врз локалната Г-ТВ ТЕЛЕВИЗИЈА од Гостивар и регионалната ТВ ШУТЕЛ од Скопје, за почитувањето на членот 22 од

Соопштение за јавност

image_pdfimage_print

Скопје, 18.06.2018 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги осудува вчерашните напади врз медиумските работници, насилничкото приведување новинари, но и непрофесионалното однесување од некои новинари.

Мапа на сајтотAccessibility

Accessibility