image_pdfimage_print
Избори 2019

Сите материјали поврзни со изборното медиумско претставување можат да се погледнат во банерот Избори 2019

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

image_pdfimage_print

Скопје, 20 март 2019г. – Дел од  медиумите денес пренесоа информација дека Државната комисија за спречување на корупцијата отворила предмет за две вработувања во Агенцијата за аудио и аудиовизуелни и медиумски услуги кои се случиле за време на изборен процес.

Три мерки – Јавна опомена за ТВ Канал 5

image_pdfimage_print

Скопје, 18 март 2019г. – Советот на Агенцијата на 13-та седница одржана на 14 март 2019 година, врз основа на извештаите од редовниот програмски надзор врз ТВ Канал 5, изрече три мерки јавна опомена.

Вонреден административен надзор врз издавачот на печатен медиум Зенит Прес Плус

image_pdfimage_print

Скопје, 18 март 2019г. – Врз Друштвото за издавачка дејност, трговија и услуги Зенит Прес Плус од Прилеп, издавач на неделниот весник „Зенит“, извршен е вонреден административен надзор за обврската за објава на импресум.

Вонреден програмски надзор врз 1 ТВ – начела за вршење на дејноста

image_pdfimage_print

Скопје, 15 март 2019 година – По добиена претставка, Агенцијата изврши вонреден програмски надзор врз самопромотивната најава на емисијата „Македонски инсајдер“ – во делот посочен како „Досие 003“ (мафија на квадрат“), емитувана на 1 ТВ на 15 и 16 јануари 2019 година.

Мапа на сајтотAccessibility

Accessibility