image_pdfimage_print

Извршен контролен административен надзор врз 17 телевизии

image_pdfimage_print

Скопје, 17.07.2018г. – Врз ТВ Алсат М, ТВ Арт Чаннел, Г-ТВ Телевизија, ТВ Гурра, Канал – 21, ТВ Морис, Наша ТВ, РТВ ОРБИС,  ТВ Топестрада, ТВ Калтрина, ТВ Канал Вис, ТВ Кобра, Телевизија Плус, ТВ Шутел, ТВ Сител 2, Телевизија Ускана Еден, ТВ Ускана Медиа, Агенцијата изврши контролен административен надзор

Kонтролен административен надзор врз 24 радија

image_pdfimage_print

Скопје, 17.07.2018г. – Врз радијата МAПЕДИТО-РАДИО МЕФФ, БИ КИ АЛ, ЕНЏЕЛС ФМ, ХИТ, АКОРД, РАДИО КОЧАНИ, ЛА КОСТА, УСКАНА ПЛУС, РТВ ДРИНИ, СУПЕР РАДИО, УНИВЕРЗИТЕТСКО РАДИО УГД ФМ, Б-97, БУБА МАРА, КАПИТОЛ ФМ, КЛУБ ФМ, ЛАЈФ, РАДИО 106, АНТЕНА 5, БАЛКАН ФМ, ФОРТУНА, ПРО ФМ, РФМ, СИТИ РАДИО и СКАЈ РАДИО ПЛУС, Агенцијата изврши контролен административен надзор

Изречена мерка-опомена на ТВ УСКАНА ЕДЕН

image_pdfimage_print

Скопје, 17.07.2018г. – Врз основа на редовен програмски надзор врз програмата на Телевизија УСКАНА ЕДЕН и констатирано непочитување на обврската за емитување најмалку 50% програма изворно создадена во РМ на македонски јазик или на јазиците на немнозинските заедници кои живеат во РМ

Податоци за досегот на радиостаниците и за уделот во вкупната гледаност на ТВ станиците – втор квартал од 2018г

image_pdfimage_print

Скопје, 16.07.2018 – Податоците за досегот на радиостаниците и за уделот во вкупната гледаност на телевизиските станици за вториот квартал од 2018 година можат да се погледнат на следниот  линк.

КЗД одлучи да не поведува постапка против ТВ Алфа поради дискриминација

image_pdfimage_print

Скопје, 13.07.2018г. – Комисијата за заштита од дискриминација (КЗД) одлучи да не покрене постапка против ТВ Алфа за дискриминација по етничка основа сторена во емисијата „Миленко Неделковски шоу“ емитувана на 27.01.2018 година.

Мапа на сајтотAccessibility

Accessibility