image_pdfimage_print

Соопштение за јавност

image_pdfimage_print

Скопје, 18.06.2018 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги осудува вчерашните напади врз медиумските работници, насилничкото приведување новинари, но и непрофесионалното однесување од некои новинари.

Изречена мерка-опомена на ТВ Спектра

image_pdfimage_print

Скопје, 13.06.2018г. – Врз основа на вонреден програмски надзор по добиена претсавка врз програмата на ТВ Спектра и констатираното непочитување на член 54 став 5 од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, Агенцијата му изрече мерка-опомена

Извештaи од вонреден надзор по добиени претставки

image_pdfimage_print

Скопје, 12.06.2018 – Врз основа на добиени претставки, Агенцијата спроведе вонреден програмски надзор врз програмата на ТВ Спектра од Лабуништа. Претставките се однесуваат на почитувањето на начелата од член 48 и член 54 став 5 од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги

Извештај од вонреден надзор по претставка од граѓанин

image_pdfimage_print

Скопје, 12.06.2018 – По претставка од граѓанин, Агенцијата спроведе вонреден програмски надзор врз изданието на актуелно-информативната емисија „Топ Тема“, емитувано на 28 мај 2018 година на националната телевизија Телма. Претставката се однесува на почитувањето на начелата од членот 48 од ЗААВМУ, кој се однесува на посебни забрани кои важат за радиодифузерите. 

Извршен административен надзор врз Универзитетско радио Студент ФМ 92.2

image_pdfimage_print

Скопје, 12.06.2018г. –  За почитувањето на обврските од Правилникот за минимални технички, просторни, финансиски и кадровски услови за добивање дозвола за радио и телевизиско емитување, врз Универзитетско радио Студент ФМ 92.2, Агенцијата изврши вонреден административен надзор

Изречена мерка-опомена на Радио РФМ

image_pdfimage_print

Скопје, 11.06.2018г. – Врз основа на вонреден програмски надзор по службена должност врз програмата на Радио РФМ и констатираното непочитување на обврската за спроведување најмалку 80% од програмскиот концепт за кој му е доделена дозволата во текот на една недела, Агенцијата му изрече мерка-опомена

Мапа на сајтотAccessibility

Accessibility