image_pdfimage_print

 

Информациите и извештaите поврзани со Локалните избори  2017 година, се достапни во посебниот банер Избори 2017

КАМПАЊАТА СО ПОМАЛ ИНТЕНЗИТЕТ КАЈ РЕГИОНАЛНИТЕ ТВ ГОЛЕМ ОБЕМ ПЛАТЕНО ПОЛИТИЧКО РЕКЛАМИРАЊЕ

image_pdfimage_print

Скопје, 20 октомври, 2017 година:

 Регионални ТВ

Радиодифузерите на регионално ниво во првиот круг од Локалните избори кампањата ја покриваа со помал интензитет, генерално обидувајќи се да обезбедат еднакви услови за пристап до сите облици на изборно медиумско претставување на учесниците во изборите.

Мониторинг над изборното медиумско претставување на ТВ КТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 20.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при мониторинг над изборното медиумско претставување за време на изборната кампања за локалните избори 2017 година, кај ТВ КТВ Кавадарци утврди неизбалансирано покривање на изборите во вкупната програма.

РАДИОДИФУЗЕРИТЕ ОБЕЗБЕДИЈА ЕДНАКВИ УСЛОВИ ЗА ПРИСТАП ДО ПРОГРАМИТЕ ВО ПРВИОТ КРУГ ОД ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

image_pdfimage_print

Скопје, 19 октомври 2017г. – Програмските сервиси на државно ниво, опфатени со мониторингот на Агенцијата, во првиот круг од Локалните избори генерално обезбедија еднакви услови за пристап до сите облици на изборно медиумско претставување.

Агенцијата изврши редовен програмски надор врз Македонски Телеком

image_pdfimage_print

Скопје, 19.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши редовен програмски надзор врз работата на Давателот на аудиовизуелни медиумски услуги по барање Македонски Телеком Акционерско друштво за електронски комуникации – Скопје.

Податоци за досегот на радиостаниците и за вкупната гледаност на телевизиските станици – трет квартал од 2017г.

image_pdfimage_print

Скопје, 16.10.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги објави Податоците за досегот на радиостаниците и за вкупната гледаност на телевизиските станици што емитуваат програма на национално, регионално и локално ниво, за третиот квартал од 2017 година.

line

Мапа на сајтотAccessibility

Accessibility