image_pdfimage_print
Избори 2019
Прв Јавен Состанок

Вонреден административен надзор на месечникот „Добра храна“

image_pdfimage_print

Скопје, 16.04.2019 – Агенцијата спроведе вонреден административен надзор врз месечникот „Добра храна“ на издавачот Колор Медиа Плус ДОО за почитување на член 14 став 1 од Законот за медиуми – објавување импресум.

Извештај за изборното медиумско известување во првите 9 дена од кампањата

image_pdfimage_print

Скопје, 15 април 2019 година – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, денес го објави Првиот извештај за начинот на известување на радиодифузерите во текот на изборната кампања за периодот од 1 до 9 април 2019 година. Со миниторингот беа опфатени вкупно 32 програмски сервиси, односно 15 програмски сервиси на национално ниво (13 ТВ и две радија), 17 регионални и локални телевизии.

Податоци за досегот на радиостаниците и за уделот во вкупната гледаност на телевизиските станици, за првиот квартал од 2019 година

image_pdfimage_print

Скопје, 15 април 2019г. – За потребите на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беше изработено истражување за досегот на радиостаниците и за уделот во вкупната гледаност на телевизиските станици,  за првиот квартал од 2019 година.

Денеска на полноќ завршува објавувањето анкети, изборниот молк почнува на 20 април

image_pdfimage_print

Скопје, 15.04.2019 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги потсетува радиодифузерите дека денеска е крајниот рок за објавување резултати од испитувањето на јавното мислење.

Редовен административен надзор врз ТВ Шења, ТВ Клан Македонија, 1 ТВ и ТВ 21-М

image_pdfimage_print

Скопје, 15 април 2019г. – Редовен административен надзор за почитувањето на обврските за објава на импресум, за објава на идентификација на радиодифузерите и на податоците кои треба да се направат достапни до корисниците, извршен е врз ТВ Шења, ТВ Клан Македонија, 1 ТВ и ТВ 21-М.

Мапа на сајтотAccessibility

Accessibility