image_pdfimage_print

Бугарскиот амбасадор Ангел Ангелов во посета на Агенцијата  

image_pdfimage_print

 Скопје, 14.12.2018 – Новоименуваниот амбасадор на Република Бугарија во Македонија Ангел Ангелов денеска беше во работна посета на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги на која се разговараше за унапредување на соработката на двете земји во аудиовизуелната област.

Одржан работен состанок за обезбедување пристап до програмите за лицата со попреченост

image_pdfimage_print

Скопје, 13.12.2018г. – Во рамки на заложбите за поттикнување активности кај радиодифузерите, за да ги направат програмите достапни за лицата со оштетен вид и слух, денес Агенцијата одржа работен состанок со претставници на националните телевизиски сервиси

Билатерална средба АВМУ – РЕМ во Белград

image_pdfimage_print

Белград, 07.12.2018 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и Регулаторното тело за електронски медиуми на Република Србија (РЕМ) денеска во Белград, договорија продлабочување на меѓусебната соработка и зголемена размена на добри практики во областа на медиумската регулација.

Извршен контролен административен надзор врз Нова Македонија и Лајм

image_pdfimage_print

Скопје, 07.12.2018г. – Врз друштвото за производство, промет и услуги РЕПРО ПРИНТ ДООЕЛ увоз-извоз Скопје издавач на весникот „Нова Македонија“ и  друштвото за трговија, издаваштво и консалтинг АТВ МЕДИА КОМПАНИ увоз-извоз ДООЕЛ Скопје, издавач на весникот „Лајм“, извршен е контролен административен надзор

Изречени мерки – опомена на 1ТВ

image_pdfimage_print

Скопје, 06.12.2018г. – Редовниот програмски надзор врз програмата на 1 ТВ, покажа непочитување на забраната за пласирање производи во засебни аудиовизуелни целини со информативна функција и јасно означување на програмата со пласирани производи во засебни аудиовизуелни целини со забавна функција

Мапа на сајтотAccessibility

Accessibility