image_pdfimage_print

 

Информациите и извештaите поврзани со Локалните избори  2017 година, се достапни во посебниот банер Избори 2017

ОСТВАРЕНА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИКОТ НА ОБСЕ ЗА СЛОБОДА НА МЕДИУМИ

image_pdfimage_print

Скопје, 15.11.2017 година – Директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, Зоран Трајчевски, вчера попладне оствари средба со претставникот на ОБСЕ за слобода на медиуми, Харлем Дезир.

Изборен молк поради прегласување во Општина Чаир за радиодифузерите на национално ниво и на регионално ниво кои емитуваат програма на територија на Скопје

image_pdfimage_print

Скопје, 11.11.2017г. Поради повторување на гласањето во вториот изборен круг од Локалните избори 2017 година во Општина Чаир, денес и утре (12 ноември) до 19 часот e изборен молк.

Извршен вонреден надзор врз ОНЕ.ВИП

image_pdfimage_print

Скопје, 09.11.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши вонреден програмски надзор врз работата на Друштвото за комуникациски услуги ОНЕ.ВИП ДОО Скопје, за неколку одредби од ЗААВМУ

Мислење од Комисијата за заштита од дискриминација во однос на претставка за ТВ Алфа

image_pdfimage_print

Скопје, 07.11.2017г. – Комисијата за заштита од дискриминација на РМ до Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, достави Допис – мислење со кое се утврдува дискриминација по основ на етничка припадност и припадност на маргинализирана група, во случајот кој Агенцијата го иницираше против ТВ Алфа.

Извршен редовен надзор врз Македонски телеком и НЕОТЕЛ

image_pdfimage_print

Скопје 03.11.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши редовен програмски надзор врз работата на операторите Македонски Телеком Скопје и Друштвото за телекомуникации и услуги НЕОТЕЛ Скопје

line

Мапа на сајтотAccessibility

Accessibility