Потпишан Меморандум за соработка со Агенцијата за комуникациски мрежи и услуги на Република Словенија

image_pdfimage_print

13.12.2017г. –Во рамки на билатерална средба, денес во Љубљана, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и Агенцијата за комуникациски мрежи и услуги на Република Словенија, потпишаа меморандум за соработка.[…]

Студенти во посета на Агенцијата

image_pdfimage_print

Скопје, 07.12.2017г. – Неделава, Агенцијата беше домаќин на студенти од Факултетот за Правни студии и новинарство при Државниот универзитет во Тетово и од Факултетот за Правни студии и новинарство и односи со јавноста при Универзитетот Гоце Делчев од Штип.[…]

Медиумски ден 2017

image_pdfimage_print

Скопје, 06.12.2017г. –  Високата школа за новинарство и за односи со јавноста, денес, го организира третиот Медиумски ден, при што повеќе печатени, електронски и онлајн медиуми од Скопје, Битола и Куманово ќе бидат домаќини на ученици од повеќе средни училишта од цела Македонија.[…]

Изречени мерки-опомена на ТВ Телма и ТВ Нова

image_pdfimage_print

Скопје, 04.12.2017г. – При редовниот програмски надзор врз ТВ Телма ДООЕЛ Скопје и ТВ Нова ДООЕЛ Скопје, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги утврди непочитување на одредбите од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, поради што им изрече мерка-опомена.[…]

Агенцијата изврши вонреден програмски надзор врз Македонски Телеком и Роби

image_pdfimage_print

Скопје, 04.12.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги спроведе вонреден програмски надзор врз работата на Македонски Телеком Акционерско друштво за електронски комуникации – Скопје и Трговското радиодифузно друштво кабловска телевизија РОБИ ДООЕЛ Штип.[…]

Контролен надзор врз ОНЕ.ВИП

image_pdfimage_print

Скопје, 01.12.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши контролен програмски надзор врз работата на Друштвото за комуникациски услуги ОНЕ.ВИП ДОО Скопје. […]

Мерки-опомена за ТВ Телма и ТВ Арт Чаннел

image_pdfimage_print

Скопје, 30.11.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при редовен административен надзор, кај ТВ Телма и ТВ Арт Чаннел, утврди прекршување на одредени законски одредби, поради што им изрече мерки-опомена[…]

Изречени мерки-опомена на ТВ Алсат – М, ТВ Арт Чаннел и ТВ Алфа

image_pdfimage_print

Скопје, 29.11.2017г. – При редовен програмски надзор врз ТВ Алсат-М, ТВ Арт Чаннел и ТВ Алфа, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги утврди непочитување на одредбите од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, поради што им изрече мерка-опомена.[…]

Редовен административен надзор врз 9 телевизии на државно ниво

image_pdfimage_print

Скопје, 23.11.2017г. – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши редовен административен надзор врз националните телевизии – ТВ Сител, ТВ Канал 5, ТВ Телма, ТВ Алсат-М, ТВ Алфа, ТВ Нова, ТВ Шења, ТВ Арт Чаннел и ТВ Компани 21-М, за законските одредби кои се однесуваат на импресум, информации достапни за корисниците и идентификација на радиодифузерите. Надзорот е предвиден во планот за административен надзор за 2017 година, а се реализираше по завршување на Локалните избори.[…]Accessibility

Accessibility