Агенцијата најостро реагира за неточните наводи изнесени во текст на порталот Либертас за злоупотреба на пари од ИПА

image_pdfimage_print

Денес, 25 јуни 2014 година, на насловната страна на порталот Либертас е објавен текст со наслов „Брисел проверува каде завршиле 3 милиони евра од ИПА: Под лупа Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги”. Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги најостро реагира за неточните наводи изнесени во споменатиот текст.[…]

Агенцијата го одржа својот втор јавен состанок

image_pdfimage_print

Скопје, 20.06.2014г. – Денес, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги согласно обврските утврдени во Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го одржа својот втор јавен состанок. Неговата цел беше да им се овозможи на сите заинтересирани страни да ги изразат своите ставови и мислења во однос на развојот на аудио и аудиовизуелни медиумски услуги во Република Македонија.[…]

Агенцијата ќе биде домаќин на работилница на тема “Заштита на малолетната публика од штетни медиумски содржини”

image_pdfimage_print

Скопје, 10.06.2014г.  – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги во рамките на проектот на Совет на Европа “ Унапредување на слободата на изразување, информирање и слобода на медиумите во југоисточна Европа” ќе биде домаќин на работилница на тема “Заштита на малолетната публика од штетни медиумски содржини”.[…]

Потпишан Меморандум за соработка со Високиот совет за радио и телевизија на Република Турција

image_pdfimage_print

Скопје, 15.05.2014г. Во просториите на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, во рамки на денешниот состанок со Високиот Совет за радио и телевизија на Република Турција, потпишан е Протокол за соработка. Со овој Протокол ќе се унапреди и ќе се подигне на едно повисоко ниво децениската соработка меѓу овие две регулаторни тела.[…]

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги организираше средба со претставници од младинските организации

image_pdfimage_print

Скопје 07.05.2014г. – На 7 мај, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги организираше консултации со претставници на младински организации, со што започна реализацијата на низата активности[…]

Претставникот од НАТО Лори Вокер во посета на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги

image_pdfimage_print

 

Скопје, 02.04.2014г.  Надлежниот претставник од службите на НАТО за досието на Република Македонија, г-динот Лори Вокер, на 2 април 2014 година, беше во работна посета на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.[…]

Скопје, 21.03.2014г. Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги апелира до сите политички партии да не ги злоупотребуваат децата и малолетниците за време на изборните кампањи

image_pdfimage_print

Со оглед на тоа што наскоро започнуваат изборните кампањи, односно кампањата за Претседателските избори започнува од 24 март, а кампањата за Парламентарните избори од 5 април, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги апелира до сите политички партии да не ги злоупотребуваат децата и малолетните лица во нивните изборни кампањи.[…]

Од 19 март да не се објавуваат резултати од испитувања на јавно мислење

image_pdfimage_print

Скопје, 19.03.2013г.  – Советот за радиодифузија ги потсетува радиодифузерите дека веќе започна периодот од 5 дена пред денот определен за одржување на изборите во кој, според изборната регулатива, не смеат да се објавуваат резултати од испитување на јавното мислење.[…]

Скопје, 17 март 2014г. Операторите на јавни електронски комуникациски мрежи да достават извештаи за вкупниот годишен приход во 2013 година најдоцна до 25 март 2014г.

image_pdfimage_print

Операторите на јавни електронски комуникациски мрежи (ОЈЕКМ) кои реемитуваат пакети со програмски сервиси и давателите на аудиовизуелни медиумски услуги по барање кои обезбедуваат аудиовизуелни медиумски услуги по барање, се должни до Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, до 17 март 2014 година да достават извештаи за вкупниот годишен приход во 2013 година,[…]Accessibility

Accessibility