image_pdfimage_print

Хроника од 21-та седница

Скопје, 08.05.2019г. – Врз основа на констатации од извршен надзор над изборното медиумско претставување, Советот на Агенцијата на денешната седница утврди две прекршување за кои … […]

Хроника од 20-та седница

Скопје, 03.05.2019г. – На денешната седница, Советот на Агенцијата донесе Решение за одбивање на Барањето за одлагање на извршување на Одлуката на Советот на Агенцијата … […]

Хроника од 19-та седница

Скопје, 25.04.2019г. – На вчерашната седница, Советот на Агенцијата ги разгледа кварталните извештаи за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за периодот … […]

Хроника од 18-та седница

Скопје, 12.04.2019г. – Врз основа на констатации од надзор и во согласност со Методологијата за вршење програмски надзор, Советот на Агенцијата му упати писмено укажување … […]

Хроника од 17-та седница

Скопје, 08.04.2019г. – Врз основа на констатации од извршен надзор, Советот на Агенцијата на денешната седница утврди прекршување на Изборниот законик од страна на ТРД … […]

Хроника од 16-та седница

Скопје, 02.04.2019г. – Советот на Агенцијата додели дозвола за радио емитување на програмски сервис, говорно-музичко радио со специјализиран формат кај кое доминантниот вид на програма … […]

Хроника од 15-та седница

Скопје, 29.03.2019г. – На денешната седница Советот на Агенцијата ја усвои Политиката за медиумска писменост. Документот беше изработен во рамките на проектот „Зајакнување на судската … […]

Хроника од 14-та седница

Скопје, 25.03.2019г. – Советот на Агенцијата го утврди ставот на Агенцијата во однос на резултатот од извршената ревизија од независен ревизор за 2018 година, односно се … […]

Хроника од 13-та седница

Скопје, 15.03.2019г. – На вчерашната седница Советот ја усвои Нацрт-политиката за медиумска писменост и отвори јавна расправа по нејзиниот текст која ќе трае до 24 март … […]

Хроника од 12-та седница

Скопје, 13.03.2019г. – Советот на Агенцијата го одобри и го стави на разгледување Нацрт-годишниот извештај за работа на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за … […]Accessibility

Accessibility