header logo

  • koi sme niee
  • sto rabotime
  • Server sala
  • Server sala 1
  • 55

MK Radiodifuzeri

OJEKM MK

Pecateni mediumi MK

11.11.2009г. СРД го регистрираше програмскиот пакет на првиот DVB-T оператор во Македонија

Во Македонија за првпат се воведува дигитален безжичен пренос на телевизиски содржини од стандардот DVB-T (Digital Video Broadcasting – Terrestrial), којшто ќе го замени досегашниот аналоген пренос на телевизискиот сигнал.

Повеќе...  
09.11.2009г. СРД побара поместување на времето на емитувањето на Големиот брат за по 22 часот

Директните вклучувања во живо во „Големиот брат“ смеат да се емитуваат само во периодот од 22:00 до 05:00 часот.

Повеќе...  
02.11.2009г. СРД ги повика операторите на телекомуникациски мрежи да ги почитуваат авторските права
Најновиот мониторинг на кабелските оператори забележа подобрување на состојбата со почитувањето на авторските права.
Повеќе...  
14.10.2009г. СРД ги интензивира активностите за откривање и спречување на можна нелегална медиумска концентрација
Законот за радиодифузната дејност ја ограничува можноста за поседување на повеќе електронски медиуми и го забранува истовременото поседување на електронски и печатени медиуми.
Повеќе...  
13.10.2009г. СРД ја повика ТВ А1 да ја почитува медиумската етика во однос на квизот „Момент на вистината“

Доколку ТВ А1 не ја усогласи проблематичната телевизиска содржина со законските одредби, СРД ќе преземе соодветни мерки, пропишани со Законот за радиодифузната дејност.

Повеќе...  
02.10.2009г. СРД стана полноправен член на Медитеранската мрежа на регулаторни тела

На единаесеттата конференција на МНРА, што се одржува во шпанскиот град Гранада, Советот за радиодифузија беше едногласно примен и заведен под уставното име на земјата.

Повеќе...  
29.09.2009г. СРД го усвои финалниот извештај од мониторингот на локалните и претседателски избори 2009

"Извештајот на Советот за радиодифузија се совпаѓа со извештајот на набљудувачката мисија на ОБСЕ-ОДИХР, каде што работењето на Советот е пофалено како професионално и непристрасно."

Повеќе...  
29.09.2009г. Укажување до ТВ Сител поради емитувани елементи со навредлив вокабулар

Советот за радиодифузија (СРД) денеска одлучи до ТВ Сител да упати сериозно укажување за постоење опасност од ширење национална нетрпеливост преку програмите на оваа телевизија.

Повеќе...  
17.09.2009г. Негативното политичко рекламирање не е во согласност со општите стандарди за рекламирање

Советот за радиодифузија на Република Македонија (СРД) на денешната седница констатираше дека негативното политичко рекламирање, емитувано на некои телевизиски станици...

Повеќе...  
17.09.2009г. Советот за радиодифузија ќе поведе прекршочна постапка против Сител телевизија поради загрозување на малолетна публика

Советот за радиодифузија на Република Македонија (СРД) на последната седница одлучи против Телевизија СИТЕЛ да поведе прекршочна постапка...

Повеќе...  
26.08.2009г.Советот за радиодифузија наложи исклучување на телевизиски канали од кабелските оператори во внатрешноста на Македонија

Мониторингот спроведен во сите поголеми населени места надвор од Скопје утврди нелегално реемитување на телевизиските канали...

Повеќе...  
<< Прва < Предходна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следна > Последна >>

Страна 49 од 50

STRATEGIJA 2018 2022

pretstavkamk

mediumskapismenostmk

odgovorispravkamk

slika-4f-copy

licasosetilnapoprecenost

mk

zakon-avmu-mak

zm-mak