header logo

  • koi sme niee
  • sto rabotime
  • Server sala
  • Server sala 1
  • 55

MK Radiodifuzeri

OJEKM MK

Pecateni mediumi MK

17.09.2009г. Негативното политичко рекламирање не е во согласност со општите стандарди за рекламирање

Советот за радиодифузија на Република Македонија (СРД) на денешната седница констатираше дека негативното политичко рекламирање, емитувано на некои телевизиски станици...

Повеќе...  
17.09.2009г. Советот за радиодифузија ќе поведе прекршочна постапка против Сител телевизија поради загрозување на малолетна публика

Советот за радиодифузија на Република Македонија (СРД) на последната седница одлучи против Телевизија СИТЕЛ да поведе прекршочна постапка...

Повеќе...  
26.08.2009г.Советот за радиодифузија наложи исклучување на телевизиски канали од кабелските оператори во внатрешноста на Македонија

Мониторингот спроведен во сите поголеми населени места надвор од Скопје утврди нелегално реемитување на телевизиските канали...

Повеќе...  
04.08.2009г. Советот за радиодифузија побара од операторите на јавните комуникациски мрежи да ги исклучат телевизиските канали без регулирани авторски права

Операторите на јавните комуникациски мрежи се должни да ги уредат авторските права за реемитување на програмските сервиси...

Повеќе...  
02.07.2009г. Советот за радиодифузија му даде дозвола за работа на непрофитното Студентско радио во Штип

Претседателот на Советот за радиодифузија на Република Македонија му ја предаде дозволата за работа на непрофитното Студентско радио на ректорот на универзитетот, д-р Саша Митрев. 

Повеќе...  
24.06.2009г. Советот за радиодифузија отвора јавна расправа за предлог-измените на Законот за радиодифузната дејност

Досегашното искуство од спроведувањето на законот покажа дека му требаат подобрувања и допрецизирања во одредени негови делови.

Повеќе...  
Директор на Агенцијата

Директор на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги е д-р Зоран Трајчевски, избран на 12-тата седница на Советот на Агенцијата, одржана на 7 октомври 2014 година.

Повеќе...  
13.05.2009г. Советот за радиодифузија ќе остане доследен на политиката на независно и професионално работење

Советот за радиодифузија (СРД) на денешната седница ја разгледуваше актуелната состојба во радиодифузната сфера, констатирајќи дека и натаму се присутни притисоци врз одлуките...

Повеќе...  
04.05.2009г. Советот за радиодифузија ги охрабрува медиумите да ги продолжат заложбите за независно и професионално новинарство

На денешната седница членовите на Советот за радиодифузија (СРД) по повод меѓународниот Ден на слободата на медиумите упатија апел...

Повеќе...  
30.04.2009г. СООПШТЕНИЕ

Советот за радиодифузија денес одржа јавна седница на која беа присутни и новоизбраните членови на Советот. Нови членови на Советот за радиодифузија на Република Македонија се...

Повеќе...  
23.04.2009г. СООПШТЕНИЕ

Денеска во Советот за радиодифузија од претседателот Зоран Стефаноски и заменик претседателот на Советот Илир Ајдини беше примена делегација од Високиот Аудиовизуелен Совет на Република Турција.

Повеќе...  
<< Прва < Предходна 51 52 Следна > Последна >>

Страна 51 од 52

izborimk

STRATEGIJA 2018 2022

MK Inforaci od javen karakter 3

pretstavkamk

mediumskapismenostmk

odgovorispravkamk

slika-4f-copy

licasosetilnapoprecenost

mk

zakon-avmu-mak

zm-mak