header logo

  • koi sme niee
  • sto rabotime
  • Server sala
  • Server sala 1
  • 55

MK Radiodifuzeri

OJEKM MK

Pecateni mediumi MK

Известување од Основното јавно обвинителство во врска со барањето за постапување против ТВ Сител за поттикнување и ширење дискриминација, нетрпеливост и омраза
PDF
Печати
Е-пошта

Скопје, 03.03.2017г. – Основното јавно обвинителство достави известување до Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, во врска со барањето за постапување против ТРД Сител  ДООЕЛ Скопје, поради поттикнување и ширење дискриминација, нетрпеливост и омраза во повеќе прилози во четири последователни изданија на дневно-информативната емисија „Дневник’, во 19 и 23 часот, емитувани на 2, 3, 4 и 5 декември 2016 година.

Известувањето може да се преземе на следниот линк, додека вонредниот надзор врз ТВ Сител ДООЕЛ Скопје може да се преземе на следниот линк

 

STRATEGIJA 2018 2022

pretstavkamk

mediumskapismenostmk

odgovorispravkamk

slika-4f-copy

licasosetilnapoprecenost

mk

zakon-avmu-mak

zm-mak