СООПШТЕНИЈА ЗА МЕДИУМИ

image_pdfimage_print

Претстојниот референдум тема на состанокот со претставниците на ОБСЕ/ОДИХР

Скопје, 08.08.2018 - Делегација на ОБСЕ/ОДИХР, предводена од вишиот советник за избори, Стивен Мартин денеска во седиштето на Агенцијата за аудио аудиовизуелни медиумски услуги со ...
Повеќе...

Изготвена студија за регулаторна рамка за медиуми и онлајн медиуми

Скопје, 08.08.2018 - За потребите на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, со експертска помош на Советот на Европа е изготвена студијата „Регулаторна рамка ...
Повеќе...

Јавна пропаганда во врска со референдумот – еднакви услови за сите

Скопје, 08.08.2018 - Во однос на дилемите, кои деновиве се појавија кај радиодифузерите, за начинот на емитување на платената јавна пропаганда во врска со референдумот, ...
Повеќе...

Претставени Нацрт-препораки за медиумското известување на радиодифузерите за време на референдумот

Скопје, 31.07.2018 – Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, денес одржа прес-конференција на којашто презентираше Нацрт – препораки за медиумско известување на радиодифузерите за ...
Повеќе...

Лажни вести во демантот на СДСМ

Скопје, 27.07.2018 - Во вчерашниот демант на СДСМ на реакцијата на Агенцијата за усвоените измени на Изборниот Законик, изнесени се низа невистини со кои се ...
Повеќе...
Loading...


Accessibility

Accessibility