Вонреден административен надзор врз ТВ Топестрада

image_pdfimage_print

Скопје, 21.08.2019 – Агенцијата по службена должност, изврши вонреден административен надзор врз ТВ Топестрада од Тетово, за да констатира дали е извршена промена на сопственичката структура, без претходно да биде известена Агенцијата.

Надзорот покажа дека на 8 август 2019 година, ТВ Топестрада спровела промена на сопственичка структура без претходно да ја извести Агенцијата и без истата да биде одобрена од страна на Агенцијата.

Извештајот од надзорот е достапен на линкот:

ТВ Топестрада – (член 41 став 1 и став 2 од ЗААВМУ) – 21.08.2019Accessibility

Accessibility