Извршен програмски надзор врз пет кабелски оператори

image_pdfimage_print

Скопје, 23.09.2019г. – Врз операторите А1 Македонија од Скопје, АЛТРА-САТ 2000 од Охрид, БИВ ПИРАМИДА од Делчево, КАБЕЛ-Л-НЕТ од Струга и КАБЕЛ од Струмица, извршен е редовен програмски надзор за почитувањето на обврските за титлување и регистрација на програмските сервиси кои операторите ги реемитуваат.

При надзорот не се констатирани непочитувања на ЗААВМУ.

Извештаите од надзорите може да се преземат на линковите:

А1 Македонија – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 23.09.2019

АЛТРА-САТ 2000 – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 23.09.2019

БИВ ПИРАМИДА – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 23.09.2019

КАБЕЛ-Л-НЕТ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 23.09.2019

КАБЕЛ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 23.09.2019Accessibility

Accessibility