Редовен програмски надзор врз 7 оператори на ЈЕКМ

image_pdfimage_print

Скопје, 18.10.2019г. – Врз операторите ИП СИСТЕМС, КАБЛЕКАЛЛ, КДС-КАБЕЛ НЕТ, КДС-ВТ, МУЛТИМЕДИА-НЕТ, НЕОТЕЛ и ВИВА НЕТ, извршен е редовен програмски надзор за обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите кои ги реемитуваат операторите.

Со надзорот е констаирано дека кабелскиот оператор КАБЛЕКАЛЛ од Кичево во својот програмски пакет ги реемитува програмските сервиси Balkanika TV I FEN TV, коишто не се регистрирани во Агенцијата.

 Извештаите се достапни на следните линкови:

ИП СИСТЕМС – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 17.10.2019

КАБЛЕКАЛЛ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 17.10.2019

КДС-КАБЕЛ НЕТ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 17.10.2019

КДС-ВТ- (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 17.10.2019

МУЛТИМЕДИА-НЕТ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 17.10.2019

НЕОТЕЛ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 17.10.2019

ВИВА НЕТ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 17.10.2019Accessibility

Accessibility