Контролен програмски надзор врз ТВ Канал 21 од Велес и ТВ Стар

image_pdfimage_print

Скопје, 29.11.2019г. – Агенцијата изврши контролен програмски надзор врз ТВ Канал 21 од Велес и ТВ Стар од Штип, за да утврди дали постапиле по решенијата за преземање меркa јавна опомена, претходно упатени од Агенцијата.

Со надзорот е констатирано дека радиодифузерите постапиле согласно законските одредби.

Извештаите се достапни на линковите:

ТВ Канал 21 – (член 92 ставови 1 и 3 од ЗААВМУ) – 29.11.2019

ТВ Стар – (член 92 став 1 од ЗААВМУ) – 29.11.2019Accessibility

Accessibility