Редовен програмски надзор врз операторите ИП СИСТЕМС, РОБИ, КДС-КАБЕЛ НЕТ и AЛТРА-САТ 2000

image_pdfimage_print

Скопје, 23.01.2020г. – Врз операторите ИП СИСТЕМС и КДС-КАБЕЛ НЕТ од Прилеп, РОБИ од Штип и АЛТРА САТ 2000 од Охрид, извршен е редовен програмски надзор за обврските коишто се однесуваат на регистрација на програмски сервиси во Агенцијата и титлување на програмите кои ги реемитуваат операторите.

При надзорот само кај операторот АЛТРА-САТ 2000 е констатирано реемитување на 18 програмски сервиси кои не се опфатени со потврдите за регистрација издадени од Агенцијата.

Извештаите од надзорите може да се преземат на линковите:

ИП СИСТЕМС – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) -23.01.2020

РОБИ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) -23.01.2020

КДС-КАБЕЛ НЕТ – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 23.01.2020

AЛТРА-САТ 2000 – (член 64 став 2 и член 141 од ЗААВМУ) – 23.01.2020Accessibility

Accessibility