Изречени мерки јавна опомена за ТВ Алфа, ТВ Канал 5 и ТВ Телма

image_pdfimage_print

Скопје, 02 март 2020 година – Советот на Агенцијата на 11-та седница одржана на 28 февруари 2020 година, врз основа на констатации од извршени надзори каде е утврдено непочитување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, донесе 3 Решенија за изрекување на мерки јавна опомена.

На ТВ Канал 5, ТВ Алфа и ТВ Телма мерка јавна опомена е изречена поради непочитување на правилата за емитување аудиовизуелни комерцијални комуникации – нови рекламни техники.

Изречените мерки може да преземат на линковите:

ТВ Алфа – (член 98 став 2 од ЗААВМУ) – 28.02.2020

ТВ Канал 5 – (член 98 став 2 од ЗААВМУ) – 28.02.2020

ТВ Телма – (член 98 став 2 од ЗААВМУ) – 28.02.2020Accessibility

Accessibility